top of page
HACCP VE GIDA GÜVENLİĞİ ÇÖZÜMLERİMİZ
HACCP NEDİR?
HACCP, "Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları" kavramının kısaltılmış halidir. Gıda güvenliğinin sağlanması amacıyla uygulanan bir sistemdir.
HACCP NEDİR?
Hazard Analysis Critical Control Point (HACCP) kavramı, güvenli gıda üretiminin sağlanması amacıyla kullanıma sunulan, gıda kaynaklı tehlikeleri önleyici bir sistem olup, gıdaların hammaddeden tüketimine kadar olan üretim hattı boyunca izlenmesini sağlayan bilimsel ve teknik verilere dayanan bir temele sahiptir.
HACCP'İN 7 TEMEL PRENSİBİ
1.TEHLİKE ANALİZLERİ
2.KRİTİK KONTROL NOKTALARININ BELİRLENMESİ
3.KRİTİK KONTROL LİMİTLERİNİN BELİRLENMESİ
4.İZLEME PROSEDÜRLERİ
5.DÜZELTİCİ FAALİYETLER
6.DOĞRULAMA / GEÇERLİ KILMA
PROSEDÜRLERİ
7.DOKÜMANTASYON/KAYIT
bottom of page